11.04.2010

Despre lucruri simple, au murit 130 de oameni

Azi s-a prabusit un avion, in el erau 130 de persoane, toti au murit. Printre cele 130 de persoane se afla si presedintele Poloniei, sotia sa, fratele sau geaman, seful stalui major al poloniei si multi alti demnitari si cadre militare. Practic au murit principalii conducatori ai tari. Bineinteles asta nu v-a afecta "bunul mers" al tarii, tot timpul exista inlocuitori.
Ma intreb cum s-a putut? Un raspuns banal este ca polonezii au prefer sa directioneze bani in masuri aticriza si nu in imbunatatirea avioanelor sau masurilor de securitate. Un lucur bun pentru tara, un lucru rau pentru cei care au facut asta. Bine, asta e doar un motiv banal, probabil nu are nici o legatura, doar romantizeaza tragedia.
Ca roman de rand stirea nu ma afecteaza, dar ma captiveaza sa vad cat de fragil este un intreg grup de conducere al unei tari. Daca si lor li se intampla, ce sa mai zicem de restu.
Stirea mai are un aspect care o sa exlodeze in perioada urmatoare si anume teoria conspiratiei. Or sa apara mii de scanerii in care totul a fost o uneltirea a nu stiu care-i tari sau organizatii. Personal nu cred in teoria conspiratiei la nivelul asta. Cel putin nu in secolul in care totul se afla, se afla si cate basini da Obama pe minut, dar fabricarea unui asa acident. Evident teoriile vor fi destul de bine facute si probabil ne vor pune pe ganduri.
Astept cu nerabdare varianta oficiala, sunt chiar foarte curios sa aflu cum se poate intampla un asemena accident, in care sunt implicate atatea persone cu greutate.
130 de oameni pleaca sa comemoreze un loc in care s-a varsat mult sange polonez, e ironic, au reusit sa-i reactiveze simbolismul prin propriul lor sange. Evident, amintirea devine confuza, si ma intreb acum ce se va comemora pe viitor.
Eu recomand sa uite tot si il sfatuiesc pe viitorul presedinte polonez sa ocoleasca locul respectiv.

2 comentarii:

  1. O sa ne dam seama peste un an sau doi ca nu a fost un simplu accident.Nu stiu cum se face dar mereu americanii dupa o asemenea tragedie au mari beneficii.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Kosmin
    Orice teorie a conspiratiei incepe cu americani
    Bagam niste interese financiare la mijloc si BUM, ideile explodeaza

    RăspundețiȘtergere