19.03.2010

Ora pamantului 27 martie intre 20:30 si 21:30

Pe data de 27 martie intre orele 20:30 si 21:30 este ora pamantului. Se remarca prin stingerea luminilor la nivel planetar, evident cei care vor sa participe.
Actiunea in sine nu are nici un rezultat semnificativ asupra incalzirii globale dar are rezultat asupra mediatizarii nevoii de masuri urgente in plan ecologic.
Deja e o realitatea incalzirea globala, o simtim in fiecare zi in jurul nostru, este o realitatea ca totul se schimba rapid. Pamantul sufera din cauza industrializarii iresponsabile, din cauza consumului iresponsabil.
Ora pamantului este o actiune care poate fi intreprinsa de oricine fara nici cel mai mic deranj. Este doar o ora in care trebuie sa stingi tot ce consuma electricitate, este o ora in care te poti plimba prin parc cu partenerul, este o ora in care poti medita la o idee, este o ora in care poti experimenta o seara romantica la lumina lumanarii, este o ora in care te poti juca cu copii pe intuneric si sa le explici ca asa faceau bunicii tai si ca intunericul isi are farmecul sau. Posibilitatile sunt multiple, trebuie doar sa vrei.
Acum este adevarat ca problema este una idustriala in primul rand, dar intreprinderile sunt conduse de oameni, masinile sunt conduse de oameni, masinariile poluate sunt gandite si fabricate de om. Copilul tau va fi un posibil fabricant de masinarii si tehnologie, asa ca gestul tau de azi ii poate modela mentalitatea ecologista pe viitor. Lucrurile bune se fac greu si prin mult sacrificiu, dar daca consideri ca viata merita traita in continuare pe pamant, trebuie sa te sacrifici doar o ora, o ora care va deveni o viata pentru copiulul si nepotul tau.
Am scris mult si prost, idee e ca totul porneste de la o idee, ai grija ce idee lasi mostenire pentru ca asta face diferenta intre viata si moarte.
Asa o fi? Asa va fi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu