25.03.2010

Sentimente si ratiune- eterna lupta

Sentimentele sunt stari dincolo de controlul nostru. Singura modalitate in care pot fi controlate sentimentele este defapt nesiguranta asupra sentimetelor.
Toti am avut momente cand eram nesiguri de un lucru si sentimentul generat este atat de puternic incat nesiguranta trece pe locul doi. Cel mai important in acel moment este sentimentul negativ pe care nu-l poti inlocui sau controla.
Sentimentul de inutilitate este printre cele mai pueternice sentimente negative, este momentul in care totul se naruie si nu poti face nimic sa schimbi asta, chiar daca vrei sa schimbi ceva, psihicul, nu te lasa, el iti spune ca ceea ce simnti e real, sau prea puternic incat sa nu devina constanta dominanta.
Acum ma intreb: vreau ceva si ratiunea imi spune ca e posbil sa ma insel, dar semntimentele de dezamagire sunt mult prea puternice si ma domina total, cum as putea sa ascult de ratiune? Cum as putea sa ignor tot ce simnt si sa ma las purtat de logica? logica o pot schimba relativ usor, imi definesc alte principii, dar sentimentele? Cum pot schimba sau inhiba un anumit sentiment?
Cand fiecare iti spune ca esti in alta lume si tu simnti destul de clar ca esti unde trebuie, pe cine ar trebui sa asculti, pe toata lumea sau sentimentele?
Totul porneste de la premiza ca am gresit destul de mult, toti am gresit, dar unele greseli, chiar survenite logic, sunt prea puternice sa poata fi schimbate in ratiune. Ratiunea o pot schimba, sentimentele nu.
Cand cea mai mare temere se adevereste, cand varianta apocaliptica prinde contur, mai exista sanse sa poti controla sentimentul de deziluzie? Mai poti gasi motivatii logice despre coincidenta si incidenta nefericita? Poti sa ai atata tarie de caracter incat sa spui ca totul este doar un sir de intamplari nefericite?
In fine, nu stiu ce am vrut sa spun stiu doar ca totul e doar o lupta intre ratiune si sentimente si sentimentele vor castiga intotdeauna.
Asa o fi? Asa va fi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu